HTML

Rendszerkritika

Ez a blog a mai Magyarország kritikájáról szól. Tehát politikáról, társadalomról, gazdaságról, ilyesmiről.

Ennyien vagyunk most:

Friss topikok

  • Namir: A szegénység nagy mértékben relatív. És pont fordítva működik a gyermekáldással, mint ahogy indokk... (2009.12.09. 11:07) Elmélkedés a nyugdíjrendszerről
  • zombizan: Nem egy válság van, hanem egymással többé-kevésbé összefüggésben lévő (más szóval: többé-kevésbé f... (2008.11.08. 11:19) Alapkérdés: van e válság?

Linkblog

Archívum

Mi is ez?

2008.11.07. 13:21 hungaryisdead

Ez egy olyan blog, ahol osztani fogom az észt. Ez nyilván nem fog szimpátiát kiváltani jónéhány olvasóban, feltéve, ha egyáltalán lesz aki olvassa.

A blog neve nyilvánvalóan provokáció. Ez egy marketingfogás. Ugyanakkor nem is véletlen. Azt gondolom ugyanis, hogy a jelenlegi magyar társadalmi, gazdasági, és politikai folyamatok nagyon negatív irányba mutatnak. Ettől függetlenül ez nem egy szimpla nemzethalálozós blog lesz.

A blog bár politikai témájú, de az írója nem a szokásos magyar két dimenzióban szemléli az eseményeket (azaz nem bal, vagy jobb, magunkfajta - magukfajta, orbán vagy gyurcsány, velem vagy ellenem, ellenség, vagy barát, stb. nézőpontból - a sor tetszőletegesen folytatható), és ezt kéretik nagyon komolyan venni. Ennek megértése nélkül ugyanis a blog élvezhetetlen lesz. Ez persze már kapásba vitára adhat okot. Nyilvánvalóan lesz aki le fog balosozni/liberálisozni/fideszesezni/nácizni, ezzel nem tudok mit kezdeni, maximum, ha olyan kedvem lesz, törölni fogom a kommentet. Nyilvánvalóan az ember nem tudja magát teljesen kivonni az aktuálpolitikai események alól, és nem lehetséges a 100%-os távolságtartás. De ettől függetlenül aki csak kettes számrendszerben tud gondolkodni, az ne olvassa a blogot. Nem bántásképpen. Csak ez esetben el fogunk beszélni egymás mellett.

Miről fog ez szólni?

Nem aktuálpolitikai eseményekről szeretnék írni, hanem elemezni szeretnék azok mögött meghúzódó folyamatokat. Fellengzős elképzelés, mi? Annál is inkább az, mivel se közgazdász, se politológus, se szociológus nem vagyok. Ebből következően a szakirodalmi olvasottságom sem túl nagy, vagyis könnyen lehet, hogy hülyeséget fogok írni egyes esetekben, más esetekben meg feltalálom a spanyolviaszt. A hozzáértő olvasóktól ez esetekben azt kérném, hogy mutassanak rá saját korlátaimra.

Kiknek szól?

Mindenkinek, akit az ilyesmi érdekel. Olvass bele a postokba, és döntsd el, hogy érdekel e. Ha igen, akkor kommentáld az írásokat, ha netán előremutató vita alakulna ki a blogon, az nem baj.

Hogyan olvassam?

Ez hülye kérdés. Csak azért tettem fel, hogy leírjam, egy számomra koherens világképet nem tudok egy postba belesűríteni. A postok egy darab fő gondolatmenetet fognak tartalmazni, és önmagukban is élvezhetőek lesznek, de előbb - utóbb össze fognak állni egésszé. De ameddig ez megtörténik, addig el kell telnie némi időnek. Itt nem lesz nagy címkefelhő, és egy postnak egy címkéje lesz. Így lesznek az írások kategóriákba rendezve.

Moderáció

Mivel politikai témáról van szó, ami jellemzően szalonképes, és kevéssé szalonképes gondolatokat vonz, ezért nyilvánvalóan moderálnom fog kelleni. Ez pedig elég önkényesen fog zajlani, bár azért néhány általános szabályt felvázolnék:

- Trágár, anyázó, stb. kommentek törölve lesznek.

- A fent említett kétbitesek is.

- Szélsőséges kommentek is.

- Ha téríteni akarsz, nem vitatkozni, akkor se próbálkozz.

- Bármi egyéb, ami nekem nem tetszik.

Reklamáció pedig nincs. Persze ha a kutya se fog olvasni, akkor ennek semmi jelentősége. Csak fontosnak éreztem előre tisztázni.

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://hungaryisdead.blog.hu/api/trackback/id/tr23755632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása